ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Η ΑΝΙΜΑ Τεχνική πρωτοπορεί προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο κατασκευής για την νέα σας κατοικία, οικολογικότερο και πιο υγιεινό. Με τα οικολογικά σπίτια σκανδιναβικού τύπου της ΑΝΙΜΑ θα αποκτήσετε μία ονειρική κατοικία που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σας ενώ ταυτόχρονα θα έχετε μειωμένα λειτουργικά έξοδα. Οι ξύλινες κατοικίες της ΑΝΙΜΑ δεν είναι προκατασκευασμένες, αντίθετα κατασκευάζονται επί τόπου του έργου με μασίφ κορμούς Σκανδιναβικής Πεύκης. Τα ξύλινα σπίτια εμφανίζουν μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών και προσφέρονται από την ΑΝΙΜΑ σε ασυναγώνιστες τιμές!

 

 • "Γενικές Πληροφορίες για τις Ξύλινες Κατοικίες"

  Προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς

  Η αντοχή και συμπεριφορά του ξύλου σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι προβλέψιμες. Σε εργαστηριακές δοκιμές που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες όπως Αμερική, Αγγλία, Αυστρία κι άλλες, καθώς και έρευνες που έγιναν σε καμμένα σπίτια, έχει αποδειχθεί ότι το ξύλο είναι δύσκολο να αναφλεγεί, δηλαδή χρειάζεται πολύ μεγάλη εστία φωτιάς για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και με προϋπόθεση ότι υπάρχει αρκετό οξυγόνο για την καύση. Χωρίς την παρουσία πηγής φλογών ή κάποια παρατεταμένη προθέρμανση, το ξύλο δεν μπορεί να αναφλεγεί αυτόνομα παρά μόνον αν φθάσει θερμοκρασίες 450°C – 500°C, θερμοκρασία που ο χάλυβας χάνει το μεγαλύτερο μέρος από την αντοχή του. Το μπετόν με την επίδραση της θερμότητας χάνει την αντοχή του, αλλά και τα σίδερα μέσα του χάνουν την αντοχή τους, διαστέλλονται, ρηγματώνουν το μπετόν και στη συνέχεια συστέλλονται με αποτέλεσμα την δημιουργία κενών μεταξύ μπετού και σίδερου. Συνεπώς το αποτέλεσμα είναι η κατάρρευση ή η ακαταλληλότητα της κατασκευής για περαιτέρω χρήση. Όταν το ξύλο αναφλεγεί, καίγεται αργά με ταχύτητα απανθράκωσης 0,67 του χιλιοστού ανά λεπτό χωρίς να χάνει την αντοχή του απότομα και γρήγορα, όπως συμβαίνει με το χάλυβα, αλλά αργά σταδιακά ανάλογα με τη μείωση της διατομής του και καθώς είναι κακός αγωγός της θερμότητας, οι ξύλινες κατασκευές, δίπλα στις εστίες φωτιάς, παραμένουν αναλλοίωτες διατηρώντας τις αντοχές τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ξύλο με την αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνεται και η αντοχή του λόγω της μειώσεως της εσωτερικής υγρασίας του. Επίσης σημαντικό είναι ότι όταν εκλείψουν εξωτερικά πηγές υψηλής θερμοκρασίας η καύση αυτοπεριορίζεται. Ειδικές επαλείψεις του ξύλου με εμποτιστικά υλικά μπορούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αντοχή του στη φωτιά. Το συμπέρασμα είναι ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς, μία ξύλινη κατασκευή θα διατηρεί την αντοχή της ανάλογα με το πάχος του κάθε ξύλου που έχει παραμείνει άκαυτο, συνεπώς με μία λείανση των καμένων επιφανειών ή αντικατάσταση των καμμένων ξύλων, η κατοικία μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα.
  Αντισεισμική Προστασία

  Αντισεισμική Προστασία

  Η επιλογή ξύλινων κατασκευών που κάνουν οι κατεξοχήν σεισμογενείς χώρες π.χ. Ιαπωνία αποτελεί απόδειξη των πλεονεκτημάτων των ξύλινων σπιτιών στη συμπεριφορά τους, κατά τη διάρκεια του σεισμού, και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από αυτούς. Το πολύ μικρό βάρος των ξύλινων κατασκευών, σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό ελαστικότητάς τους, έχει ως αποτέλεσμα να κάνει πιο ήπια τα δυναμικά της ταλάντωσης του κτιρίου, συνεπώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταρρεύσουν. Ο τελευταίος αλλά σημαντικός παράγοντας που πρέπει να συνυπολογιστεί είναι ότι σε περίπτωση κατάρρευσης ξύλινου σπιτιού, το ξύλο αποδεικνύεται ασφαλέστερο υλικό επειδή είναι ελαφρύτερο από οποιοδήποτε άλλο.
  Θεμελίωση και Στατική

  Θεμελίωση και Στατική

  Η αλληλουχία της στήριξης ενός οικοδομήματος είναι οι πλάκες που στηρίζονται στα δοκάρια, και τα δοκάρια με τη σειρά τους στις κολώνες. Το ξύλινο σπίτι ακολουθεί την ίδια στατική λογική, με τη διαφορά ότι όλα τα στοιχεία είναι ξύλινα. Η θεμελίωση των ξύλινων κατασκευών είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα (επενδυμένο με πέτρα, εμφανή τούβλα) ή λιθοδομή ή οποιοδήποτε άλλο αποδεκτό υλικό. Το βάρος των ξύλινων κατοικιών είναι πολύ μικρότερο από ότι μιας συμβατικής κατασκευής, γι’ αυτό και δεν απαιτείται ιδιαίτερα ενισχυμένη θεμελίωση ακόμα και σε ασθενή εδάφη. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής βάσεως με υπόγειο σύμφωνα πάντα με την οικοδομική άδεια. Όσον αφορά την στατική των ξύλινων κατοικιών, τις αντοχές σε βάρος των κομματιών που ασκούνται σε αυτές, όπως η ανεμοπίεση και βάρος χιονιού, ελέγχονται από ειδικό στατικό πρόγραμμα σε Η/Υ με αποτέλεσμα την απόλυτη ασφάλεια.
  Θερμομόνωση

  Θερμομόνωση

  Η θερμομόνωση ενός σπιτιού καθορίζεται από την θερμοχωρητικότητα των υλικών κατασκευής του,δηλαδή από την ποσότητα της θερμότητας που πρέπει να απορροφήσουν τα υλικά αυτά για να αρχίσει μετά να θερμαίνεται και ο εσωτερικός χώρος. Το ξύλο έχει μικρή θερμοχωρητικότητα ως υλικό, σε αντίθεση με τα συμβατικά υλικά, όπως μπετόν και πέτρα, που έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα, το οποίο σημαίνει ότι το ξύλινο σπίτι θερμαίνεται πολύ πιο γρήγορα. Π.χ. ένα ξύλινο σπίτι 100Μ² περίπου θα έρθει στο εσωτερικό του στην επιθυμητή θερμοκρασία των 22°C με εξωτερική θερμοκρασία 0…5°C σε διάστημα 2 ωρών περίπου, σε αντίθεση με το μπετόν και τη πέτρα που χρειάζονται περίπου 24 ώρες. Το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετόν, 700 φορές από τον σίδηρο και 2.000 φορές από το αλουμίνιο. Το ξύλο είναι το καλύτερο θερμομονωτικό υλικό λόγω της υφής του, επειδή αποτελείται από πολλά ινώδη κύτταρα που περικλείουν μεταξύ τους μικρές ποσότητες ακίνητου αέρα. Σε έρευνες έχει αποδειχθεί ότι τα σπίτια με κορμούς δένδρων έχουν 24 εώς 46% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η καλή θερμομόνωση του ξύλου λειτουργεί αντιστρόφως με αποτέλεσμα την δροσιά. Η κατασκευή της σκεπής, η οποία είναι αεριζόμενη και με μεγάλο πάχος μονωτικού υλικού 100…190χιλ., βοηθά στην εξασφάλιση ζέστης το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι. Επίσης οι κατασκευές στήριξης των ενδιάμεσων ορόφων αλλά και του ισογείου μονώνονται με τα ίδια υλικά. Τα θερμαντικά σώματα που προτείνονται είναι οι θερμοπομποί.
  Ηχομόνωση

  Ηχομόνωση

  Ο μικρότερος κορμός με πάχος 95×170χιλ. Που χρησιμοποιείται στις κατοικίες έχει ηχομόνωση 35db. Όσο αυξάνουμε το πάχος του κορμού π.χ. 120×170χιλ., 145×170χιλ., 170χιλ. κ.λ.π. αυξάνεται και η ηχομόνωση που μπορεί να υπερκαλύψει απαιτήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων που η ηχομόνωση πρέπει να είναι 39…60db ανάλογα της φύσης των χώρων που περικλείει ο τοίχος. Οι κατασκευές στήριξης των ενδιάμεσων ορόφων, με ανάλογη μόνωση περιορίζουν την μετάδοση των ήχων που γίνονται στις επιφάνειες των πατωμάτων. Τα παράθυρα και οι πόρτες έχουν ηχομόνωση 38db. (διπλά τζάμια, αεροστεγή). Σε περίπτωση που θέλουμε να αυξήσουμε και άλλο την ηχομόνωση σε ένα χώρο, το επιτυγχάνουμε με την εφαρμογή μόνωσης στην τοιχοποιία και πάνελ ίδιας εμφάνισης με τους κορμούς.
  Συντήρηση

  Συντήρηση

  Οι κορμοί της τοιχοποιίας εμποτίζονται από το εργοστάσιο με ειδικά χημικά, ακίνδυνα για τον άνθρωπο που σκοπό έχουν την προστασία τους από τους μύκητες, υγρασίας, κ.λ.π. Τα υπόλοιπα κομμάτια του σπιτιού εμποτίζονται εδώ με ανάλογο προστατευτικό υγρό. Αργότερα με την αποπεράτωση της κατασκευής περνάμε το σπίτι με ειδικό βερνίκι εμποτισμού εσωτερικής-εξωτερικής χρήσης εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά αν το επιθυμούμε. Αυτή είναι η μόνη προστασία που χρειάζονται τα ξύλινα σπίτια. Τα βερνίκια αυτά με την πάροδο του χρόνου απορροφούνται από το ξύλο, με αποτέλεσμα μετά από τρία έως εφτά χρόνια, (ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες), που θα χρειαστεί ένα πέρασμα μόνο εξωτερικά για συντήρηση, δεν χρειάζεται να ξύσουμε τις επιφάνειες αλλά το περνάμε χωρίς προεργασία με πινέλο ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Τα βερνίκια αυτά διατίθενται σε διάφορους χρωματισμούς όπως απόχρωση όρεγκον, καρυδιάς κ.λ.π. Σημαντικό είναι ότι τα βερνίκια αυτά είναι απολύτως φιλικά προς τον άνθρωπο. Τα βερνίκια κρούστας απαγορεύονται. Η αεριζόμενη και αναπνέουσα κατασκευή της σκεπής είναι πολύ σημαντική για τη μακροβιότητα του ξύλινου σπιτιού, επειδή αφήνει τους υδρατμούς που δημιουργούνται στο εσωτερικό να βγουν έξω. Σε παραθαλάσσιες περιοχές, με τη χρήση ισχυρών εμποτιστικών υλικών, μπορούμε να προστατεύσουμε το ξύλινο σπίτι αποτελεσματικά, χωρίς να επηρεαστεί η ανθεκτικότητα του.
  Συνδυασμός Υλικών

  Συνδυασμός Υλικών

  Είναι δυνατό να συνδυαστούν διαφορετικά δομικά υλικά σε μια ξύλινη κατασκευή πέραν της δεδομένης χρήσης του ξύλου, όπως πέτρα, τούβλο, μπετόν κ.λ.π. σύμφωνα με την αρχιτεκτονική πρόταση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά αυτά μαζί με το ξύλο στην εξωτερική τοιχοποιία και στην εσωτερική τοιχοποιία.
  Κατασκευή

  Κατασκευή

  Η κατασκευή γίνεται εξ’ ολοκλήρου από εξειδικευμένα συνεργεία της εταιρίας, καθώς και όλες οι επιμέρους εργασίες όπως ηλεκτρικά, υδραυλικά, βάψιμο κ.λ.π. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν από την εταιρία θερμαντικά σώματα, τζάκι, είδη υγιεινής, πλακάκια, ντουλάπια κουζίνας κ.λ.π. Ο χρόνος κατασκευής είναι πολύ λίγος, περίπου ενάμιση μήνα για σπίτι 100μ² και το σπίτι παραδίδεται προς χρήση. Η θεμελίωση-βάση γίνεται με ευθύνη του πελάτη αλλά με καθοδήγηση και οδηγίες της εταιρίας. Επίσης δίνεται από την εταιρία εγχειρίδιο με οδηγίες για την ανέγερση του σπιτιού, για την καλύτερη πληροφόρηση των πελατών μας.
  Οικοδομική άδεια

  Οικοδομική άδεια

  Οι κατοικίες από κορμούς δέντρων εκπληρώνουν όλους τους κανονισμούς και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Η άδεια που εκδίδεται είναι μία κανονική οικοδομική άδεια μόνιμης κατασκευής όπως και για τα συμβατικά κτίρια. Οι άδειες εκδίδονται από την αρμόδια τοπική πολεοδομική υπηρεσία. Η έκδοση της άδειας γίνεται από εξειδικευμένο μηχανικό της εταιρίας μας, που συνοδεύεται από τις ανάλογες μελέτες, ή από μηχανικό του πελάτη.
  Νομοθεσίες

  Νομοθεσίες

  Τα υλικά, η ποιότητα, η μέθοδος κατασκευής των ξύλινων κατοικιών υπόκεινται στους κανονισμούς και προδιαγραφές του «Ινστιστούτου Κατασκευαστικών Πληροφοριών του Ομίλου Γενικής Βιομηχανίας» της Φινλανδίας (SFS 4895, RT 14-10436 E, RT 82-10415 E) οι οποίοι διατίθενται από την Εταιρία μας στους πελάτες μας σε επίσημη μετάφραση του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι παραπάνω κανονισμοί και προδιαγραφές αποτελούν μία εγγύηση για την ποιότητα των ξύλινων κατοικιών. Η Φινλανδική Νομοθεσία για την Δασοπονία επιβάλει μέτρα όπως ελεγχόμενες περιοχές από όπου κόβονται τα δέντρα ή απο καλλιέργειες καθώς και την αναφύτευση σε αναλογία: ένα δέντρο κόβεται-δύο φυτεύονται.
  Δανειοδοτήσεις – Επιδοτήσεις

  Δανειοδοτήσεις – Επιδοτήσεις

  Οι ξύλινες κατοικίες δανειοδοτούνται από όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες με στεγαστικά δάνεια όπως και στις συμβατικές κατοικίες. Επίσης μπορούν να επιδοτηθούν από αναπτυξιακά προγράμματα επαγγελματικής δραστηριότητας όπως τουρισμού κ.λ.π.
 • "Πλεονεκτήματα των ξύλινων κατοικιών ΑΝΙΜΑ συγκριτικά με τις συμβατικές κατοικίες"

  Ποιότητα κατασκευής

  Ποιότητα κατασκευής

  Ξύλινα σπίτια για ποιότητα κατασκευής. Στην ΑΝIΜΑ χρησιμοποιούμε τον μεγαλύτερο σε διάσταση κορμό (22εκ. διάμετρος) μιας οικογένειας πεύκης που είναι ευρέως γνωστή ως Σκανδιναβική Πεύκη (Skandinavian Pine). Η αντοχή του συγκεκριμένου υλικού υπερβαίνει χρονικά τα 100 έτη ακόμα και υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Το πάχος των 22 εκ της εξωτερικής αλλά και της εσωτερικής τοιχοποιίας καθιστά την εφαρμογή οποιουδήποτε επιπρόσθετου είδους μόνωσης εντελώς περιττή, σε οποιαδήποτε κλιματικά δεδομένα.
  Ασφάλεια

  Ασφάλεια

  Ξύλινα σπίτια για ασφάλεια. Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει ένα σπίτι. Και ως γνωστόν, το ξύλο σαν δομικό υλικό παρέχει την απόλυτη αντισεισμική προστασία, ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για τα δεδομένα της χώρας μας! Επιπροσθέτως, η ξυλεία που χρησιμοποιούμε για να κατασκευάσουμε σπίτια ξύλινα υψηλών προδιαγραφών μας παρέχει εξαιρετική αντιπυρική προστασία, μέσω εφαρμογής ειδικού εμποτισμού, προστατεύοντάς την παράλληλα και από μύκητες, έντομα και άλλους οργανισμούς, που θα ήταν δυνατό να την προσβάλλουν.
  Οικονομία

  Οικονομία

  Ξύλινα σπίτια για οικονομία. Οι κατοικίες μας από κορμό διαμέτρου 22 εκ. εξοικονομούν έως και 40% στα έξοδα θέρμανσης και ψύξης, χάρη στον εξαιρετικό συντελεστή θερμοαγωγιμότητας καθώς και τη μικρή θερμοχωρητικότητα του ξύλου ως υλικό. Ως αποτέλεσμα, οι εσωτερικοί χώροι αποκτούν πολύ γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία αλλά και τη διατηρούν εξίσου εύκολα, με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Το γεγονός αυτό καθιστά τα ξύλινα σπίτια ως την ιδανική λύση για κύρια κατοικία, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και ως εξοχική ή δευτερεύουσα γενικά κατοικία, που δεν θα απαιτεί ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να αποκτήσει τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η κατοικία από κορμούς αποτελεί λοιπόν, μια λειτουργική και απολύτως συμφέρουσα επιλογή που σέβεται το περιβάλλον και την τσέπη σας!
  Υγεινή

  Υγεινή

  Ξύλινα σπίτια για υγιεινή διαβίωση. Το ξύλο είναι αρχέγονο φυσικό υλικό που ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε επί χιλιετίες για να κατασκευάσει κατοικίες, εργαλεία, έπιπλα, ακόμα και μαγειρικά σκεύη! Αποτελεί λοιπόν, μία από τις πιο δοκιμασμένες λύσεις για τη δημιουργία ενός απολύτως φυσικού και κυρίως υγιεινού περιβάλλοντος που θα αγκαλιάσει ολόκληρη την οικογένεια. Και είναι αλήθεια, ότι η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί το ξύλο είναι μία μοναδική εμπειρία! Απλά ρωτήστε τους φίλους σας που έχουν το προνόμιο να είναι ιδιοκτήτες μιας τέτοιας κατοικίας, ή απλά είχαν την τύχη να διαμείνουν σε κάποιο σαλέ του εξωτερικού!
 • "Η ΑΝΙΜΑ Τεχνική μπορεί να σας κατασκευάσει το ονειρεμένο καινούριο σας Ξύλινο Σπίτι σε 18 Εβδομάδες; Κι όμως είναι Δυνατόν!!!"

  1η – 4η εβδομάδα: Προετοιμασία και Κατασκευή Θεμελίωσης Ξύλινης Κατοικίας

  1η – 4η εβδομάδα: Προετοιμασία και Κατασκευή Θεμελίωσης Ξύλινης Κατοικίας

  Μόλις διαμορφωθεί το έδαφος ξεκινάει η κατασκευή της βάσης από μπετόν βάση σχεδίου. Η τυπική κατασκευή είναι μια βάση πάχους 20 cm για τις κατοικίες που κατασκευάζονται σε επίπεδο υπόβαθρο.
  5η – 7η εβδομάδα: Κατασκευή Εξωτερικής και Εσωτερικής Τοιχοποιίας

  5η – 7η εβδομάδα: Κατασκευή Εξωτερικής και Εσωτερικής Τοιχοποιίας

  Η τοιχοποιία κατασκευάζεται απο κορμούς διαμέτρου 22 εκ., στις συμβολές των οποίων τοποθετούνται ειδικές ντίζες. Οι ξύλινες κατοικίες έχουν πολύ μικρό βάρος, το οποίο μπορεί να είναι έως και 5 φορές μικρότερο από μίας συμβατικής κατοικίας.
  8η – 9η εβδομάδα: Κατασκευή του Σκελετού της Σκεπής

  8η – 9η εβδομάδα: Κατασκευή του Σκελετού της Σκεπής

  Η κατασκευή της σκεπής γίνεται κατόπιν συννενοήσεως με τον πελάτη καταλήγοντας στο τελικό σχέδιο της εσωτερικής και εξωτερικής όψης.
  10η εβδομάδα: Κατασκευή Αποχέτευσης, Υδραυλικής και Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης.

  10η εβδομάδα: Κατασκευή Αποχέτευσης, Υδραυλικής και Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης.

  Οι σωληνώσεις του συστήματος αποχέτευσης και ύδρευσης είναι κατασκευασμένες από PVC και PE. Οι κορμοί είναι διατρημένοι βάσει του ηλεκτρολογικού σχεδίου της κατοικίας, έτσι ώστε η ηλεκτρολογική εγκατάσταση να γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
  11η εβδομάδα: Τοποθέτηση Μονώσεων

  11η εβδομάδα: Τοποθέτηση Μονώσεων

  Ολοκληρώνεται η άριστη μόνωση της ξύλινης κατοικίας που πλέον είναι άτρωτη σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
  12η – 13η εβδομάδα: Επικάλυψη της Σκεπής με Κεραμίδια – Πατώματα – Κουφώματα – Σκάλες

  12η – 13η εβδομάδα: Επικάλυψη της Σκεπής με Κεραμίδια – Πατώματα – Κουφώματα – Σκάλες

  Η σκεπή μπορεί να καλυφθεί είτε με ρωμαϊκό είτε με ασφαλτικό κεραμίδι. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών για τα πατώματα, τα εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα και τις εσωτερικές σκάλες της οικίας σας.
  14η – 18η εβδομάδα: Τελικό Φινίρισμα της Κατοικίας

  14η – 18η εβδομάδα: Τελικό Φινίρισμα της Κατοικίας

  Ο σκελετός και όλα τα συστήματα της κατοικίας είναι έτοιμα και απομένουν μόνο οι τελευταίες μικροεργασίες αποπεράτωσης (βάψιμο, λουστράρισμα, λείανση, κλπ.), οι οποίες πραγματοποιούνται σε αυτές τις 5 εβδομάδες και η κατοικία σας είναι ετοιμοπαράδοτη!

 

 

Έργα / Προσφορές

Για να σου εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, χρησιμοποιούμε cookies.